Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μητροπολιτικό- Αρχαιολογικό πάρκο Κυπαρισσίας

Από τις προτάσεις της Ομάδας Προστασίας και Ανάδειξης Αρχαιολογικών χώρων Τριφυλίας:

Β΄. Μητροπολιτικό πάρκο και Διαρκής Κηρυγμένος Αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Κυπαρισσίας.

Έχοντας υπ΄όψιν:
-Την σπουδαιότητα της περιοχής από τον Αϊ- Γιώργη στην θέση "Μούσγα" μέχρι την παραλία στην θέση "Κάμπος", η οποία αποτελεί σημαντικότατο τμήμα του Διαρκή Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κυπαρισσίας αφού οι ανασκαφές δείχνουν ότι εδώ βρίσκεται μεγάλο μέρος της αρχαίας πόλης.
-Την σημερινή κατάσταση της περιοχής, που ενώ βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού της σύγχρονης πόλης και ακριβώς δίπλα από το λιμάνι της, παραμένει αναξιοποίητη και απαξιωμένη.

Προτείνουμε:
Την δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου, με παράλληλη συνέχιση των ανασκαφών στην περιοχή.
Τα όποια ευρήματα έρθουν στο φως, και οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι αυτά θα είναι αρκετά μπορούν να συνδυαστούν με την αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου ως χώρου αναψυχής δημιουργώντας έτσι ένα ενιαίο Αρχαιολογικό πάρκο.

Ένα τέτοιο έργο θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κυπαρισσίας και θα την καθιστούσε πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα η αυξημένη επισκεψιμότητα που σίγουρα θα προδώσει ένα τέτοιο έργο πνοής, θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης.
Αναγγέλθηκε η εκπόνηση γενικής αναπτυξιακής μελέτης (Master plan) γιά το λιμάνι της Κυπαρισσίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου εκτός από την επισκευή του κατεστραμένου λιμενοβραχίονα θα προβλέπει και την γενική ανάπλαση της περιοχής του λιμανιού. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απόφαση σύστασης του Δημοτικού λιμενικού ταμείου, μέσω του οποίου θα μεταβιβαστούν πολλές διαχειριστικές και τεχνικές αρμοδιότητες του λιμανιού στην δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργούν μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη μας να εντάξει σε αυτό το πλαίσιο και την δυναμική ανάπτυξης που δημιουργείτε, την συνέχιση των ανασκαφών και την δημιουργία του Μητροπολιτικού- Αρχαιολογικού πάρκου της Κυπαρισσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VIDEO Ομάδας Προστασίας και Ανάδειξης Αρχαιολογικών χώρων Τριφυλίας